ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Θεανώ Λαγκούση-Δανηλάτου MD PhD – Παιδίατρος
Η Θεανώ Λαγκούση-Δανηλάτου είναι Παιδίατρος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ του ίδιου Τμήματος. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Νέα Ιωνία, ενώ εργάζεται ως Eξειδικευόμενη Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Παράλληλα, είναι Επιμελήτρια στην Παιδιατρική Kλινική στο Ιασώ Παίδων.
Από το 2010, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Λοιμώξεων της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».
Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική της Διατριβή στο ίδιο τμήμα, με θέμα την ανάπτυξη νέων πνευμονιοκοκκικών εμβολίων, και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών το 2016 με βαθμό «Άριστα», για την οποία και πήρε το βραβείο του καλύτερου ερευνητή από την European Society of Infectious Diseases (ESPID).
Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, όπου απέκτησε εμπειρία στην αντιμετώπιση τόσο παιδιατρικών όσο και νεογνολογικών περιστατικών. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», στην Πανεπιστημιακή Νεογνολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου, στο Αλλεργιολογικό, στο Αναπτυξιολογικό και στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα του Παίδων Πεντέλης.
Από το 2022, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Νέα Ιωνία, Αττικής ενώ είναι Eξειδικευόμενη Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Ταυτόχρονα, εργάζεται ως Επιμελήτρια Παιδίατρος στο «Ιασώ Παίδων».
Στόχος της είναι να προάγει…
- τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού
- το μητρικό θηλασμό
- την πρώιμη διάγνωση και θεραπεία των αλλεργιών στη νεογνική και βρεφική ηλικία
- την πρόληψη των νοσημάτων τόσο κατά την παιδική ηλικία όσο και κατά την ενήλικη ζωή
- την παροχή περίθαλψης στο άρρωστο παιδί με τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο και πάντα σύμφωνα με τις τρέχουσες διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες